кварц

Кварц

Кварцът

е най-разпространеният скъпоценен камък в света, също и е един от най-полезните за здравето и душата.Особено е ефективен при хронична умора, артрит, травми в костите, депресия, чревни проблеми.Той отхвърля негативните настроения, стимулира позитивни мисли и чувства.

Кварцът  обхваща много видове скъпоценни камъни, които са смятани за отделен вид камък сами по себе си.

Розовият кварц е подходящ за терапия на здравословни проблеми с емоциите, сърцето и чувството на самота. Той има свойството да привлича любов от заобикалящата ни среда, като същевременно я отключва вътре в нас. Може да се прилага и за лечение на някои състояния, породени на нервна почва при децата, като нощно напикаване и кошмари.

Кварцът, освен всичките си целебни свойства, притежава свойството да привлича любов, късмет, успех и материалното благосъстояние. Също така развива въображението и спомага активизирането на мисловните процеси.

Според митологията Амур и Ерос са донесли розовия кварц на Земята, за да подтикнат хората чрез неговия жизнерадостен цвят към любов. От хилядолетия е почитан
като камък на плодородието. Ако при шлифоване изпусне лъч,този къс се използва за магически любовни цели. Считало се е,че розовият кварц притежава силата да запазва приятелството и отваря сетивата на човека за всичко красиво.