халцедон

Халцедон

Халцедонът

е една от разновидностите на кварца. Наименованието си камъкът получава от древногръцкия град Халкедон (в Мала Азия). Този камък бил важен за древните, заради това че, както те вярвали, той представлявал една от небесните сфери и давал възможност на хората да установяват връзка със силите на пространството. Това виждане впоследствие се превърнало в причина за сериозния и стабилен интерес към този камък и в други религии по цял свят. 

Халцедонът, във връзка със своите магически свойства, се смятал за талисман за любов, привличащ сърцето на мъжа към жената.

Дарява доброта и обич. Отдалечава старостта. Улрепва тялото. Развива дарбата на красноречието. Избавя от избухвания и гневни пристъпи. Лекува от меланхолия. Носи успех при съдебни процеси.

 • 340. Халцедон (14мм), бял лабрадорит и опалит

  Гривна "Мирослава Ателие" от: Халцедон (14мм), бял лабрадорит и опалит

   

  Гривната не е в наличност.

  Цена: 19 лв.

   Халцедон – Хармонизира ума, тялото, емоциите и духа. Влива доброта, щедрост. Премахва враждебността, трансформира меланхолията в радост. Облекчава съмненията в себе си, улеснява конструктивните съкровенни разсъждения. Абсорбира и разсейва негативните мисли, емоции, лоши сънища. Способства кърменето.

 • 214. Халцедон, седеф и опалит!

  Ръчно изработена гривна от Халцедон, седеф и лунни камъчета!

  Синият халцедон е бил асоцииран от древните с елементите въздух и вода. Бил е използван за ритуали за предизвикване на дъжд и за лечение на настинки и други неразположения дължащи се на промени във времето.

  През 16ти век, бил преписван от знахари против илюзии и фантазии, също така и за премахване на кошмари и страх от тъмното. Според митовете, синият халцедон стимулира словесните ни способности и помага в ученето на чужди езици.

   

 • 145. Халцедон (14мм), кафяв ботсуански ахат (12мм) и опал

  Халцедон (14мм), кафяв ботсуански ахат (12мм) и опал

  Няма наличност

  Цена: 23лв.