пренит

Пренит

Пренитът

 е кръстен на своя откривател, полковник Хендрик фон Прен. Казват, че пренитът придава спокойствие, кара ни да бъдем по милосърдни и да прощаваме. Някои хора смятат, че пренитът помага на страдащите от клаустрофобия.

Според митовете пренитът има особено въздействие върху жените. Помага им да бъдат  по-уверени в себе си и да и ги прави по-привлекателни за мъжете.

Пренитът активизира жизнените сили на организма, стимулира имунната система, полезен е за изцеление на подагра, анемия и проблеми с бъбреците. Пречиства тялото от натрупаните токсини и регенерира тялото.

Камък на зодиите Телец и Везни.

 • 583 Турмалин (11мм), пренит (10мм), оникс и сибирски серафинит (8мм) НЯМА НАЛИЧНОСТ

  Ръчно изработена гривна отТурмалин (11мм), пренит (10мм), оникс и сибирски серафинит (8мм)

  Цена: 29лв.

  Името "серафинит" идва от древногръцката дума за "зелен". Други имена и негови разновидности на камъка са: шериданит, клинохлорит, лехтенбергит, клино-хлор. От геоложка гледна точка серафинът е силикат със сложен състав, включващ съединения на манган, желязо и алуминий.

  Въпреки, че хлоритите се смятат за доста разпространени минерали, серафинит се добива само на територията на Русия, в района на езерото Байкал. Непрозрачният серафинит има красива зелено-гълъбова окраска. Особена прелест придават на камъка влакнестите включения, създаващи на повърхността на минерала своеобразна сребриста мрежичка, преливаща с различни оттенъци, в зависимост от ъгъла на падане на светлината. Серафинит е достатъчно мек минерал.

 • 326. Обсидиан, нефрит и пренит

  Гривна от скъпоценни камъни Обсидиан, нефрит и пренит

   

 • 275. Черен турмалин, пренит и пирит

  Ръчно изработена гривна Черен турмалин, пренит и пирит

  Гривната не е в наличност.

  Цена: 29 лв.

  Турмалин се среща в много цветове: синьо, жълто, розово, червено, черно, зелено, виолетово и др. Някои кристали са полихромни - преливат от червено до зелено. Използва се като ювелирен камък от 2000 години. Днес се използва и в някои електронни устройства благодарение на пиезоелектричните му и други свойства. Турмалинът е скъпоценния камък за 8-мата година от брака. Той е камък пазител, защитава своя притежател от външни неблагоприятни явления. Съвременните магове считат, че камъка преобразува отрицателната енергия в положителна и пази от стрес и уроки. Зеленият турмалин поддържа вярата и надеждата в човека. Полихромния турмалин (розово-зелено) е най-добрия утешител на разбитото сърце, помага за преодоляване на разочарованията от любовта. Турмалин се добива в Африка, Бразилия, Мадагаскар, Мексико, Мианмар, Намибия, Шри Ланка, САЩ и др.