обсидиан

Обсидиан

Обсидианът

 се ражда във вулканите, затова дава на хората силата да не се страхуват от промените. Притежателите на този камък са винаги готови да приемат променящите се обстоятелства такива, каквито са.

Индийците вярвали, че черният обсидиан зарежда тялото на човека с енергията на земята и поглъща негативизмът, затова се използва като амулет и помага на човек да опознае своите слаби страни и го пази от глупави постъпки и грехове.

Помага за баланс на физическото тяло, уши /слух/, стомах и синуси, зрение, детоксикация, вени, кости, очи. Снежинковият обсидиан се свързва със скелетната и васкуларната системи и се смята, че поддържа кожата гладка.

Този камък покровителства хората, родени под знака на Козирог и Скорпион. Той влияе много положително и върху родените под знака на Близнаци, Стрелец, Лъв и Водолей.  

 • 646. * НАДЯ * Турмалин, златен обсидиан, нефрит, морион и сапфир heart

  * НАДЯ * Турмалин, златен обсидиан, нефрит, морион и сапфир heart

  * НАДЯ * Турмалин, златен обсидиан, нефрит, морион и сапфир heart

  Нефритът е два пъти по-здрав от стоманата, което се дължи на финото преплитане на дребните влакнести кристали от изграждащите го актинолит и тремолит. Руският академик Ферсман дава пример как при удар върху скален къс сибирски нефрит, поставен между наковалня и голям парен чук, се натрошила металната наковалня, а нефритът останал невредим. Твърдостта му е 6,5-7 по скалата на Мос, но е изключително жилав. Идеален за гравиране.

 • 616. * G * Мъжка гривна от орлово око, лунен камък, тюркоаз и снежинков обсидиан (10мм)

  * G * Мъжка гривна от орлово око, лунен камък, тюркоаз и снежинков обсидиан (10мм)

  * G * Мъжка гривна от орлово око, лунен камък, тюркоаз и снежинков обсидиан (10мм)

  Гривната не е в наличност.

  Цена: 25лв.

 • 585. * Я * Черен турмалин, Ейлатски камък, златен обсидиан (10мм), берил, бразилски ахат и серафинит (8мм)

  Ръчно изработена гривна от Ту* Я * Черен турмалин, Ейлатски камък, златен обсидиан (10мм), берил, бразилски ахат и серафинит (8мм)

  Гривната не е в наличност

  Цена: 30лв.

 • 552. Обсидиан (12мм), тюркоаз Бали и ахат (10мм)

  Ръчно изработена гривна от Обсидиан (12мм), тюркоаз Бали и ахат (10мм)

  НЯМА НАЛИЧНОСТ

 • 546. *Анелия* Обсидиан и вулканичен лава камък

  Ръчно изработена гривна от *Анелия* Обсидиан и вулканичен лава камък

  Цена: 25лв.

 • 514. Балийски тюркоаз (8 и 10мм), млечен ягодов кварц (10мм) и златен обсидиан (12мм)

  Ръчно изработена гривна от Балийски тюркоаз (8 и 10мм), млечен ягодов кварц (10мм) и златен обсидиан (12мм)

  Гривната не е в наличност

  Цена: 24 лв.

  Персите са вярвали, че в тюркоаз се превръщат костите на хора, умрели от любов. Затова, тюркоази са подарявали в знак на чувствено влечение, той е бил символ на вярната любов и съгласно поверията е притежавал способността да утешава сърцата, разбити от нещастна любов. При народите от Азия и Кавказ, тюркоазът е бил елемент от сватбените украшения на невестата. В средновековието жените, които са искали да привлекат към себе си някой мъж, са зашивали в дрехите му късче тюркоаз.Мъдреците на Изтока са смятали, че ръка, украсена с пръстен от тюркоаз никога няма да обеднее.

 • 512. Дървесен ахат (10мм) и зелен обсидиан (12мм)

  Мъжка гривна Дървесен ахат (10мм) и зелен обсидиан (12мм), за мъже

  Цена: 25 лв.

  ПРОДАДЕНА

 • 510. Зелен обсидиан, пирит и дендритен ахат

  Гривна от Зелен обсидиан, пирит и дендритен ахат

  Цена: 30 лв.

  НЯМА НАЛИЧНОСТ

 • 466. Жълт нефрит, мъхов ахат и топче златен обсидиан

  Ръчно изработена гривна от: Жълт нефрит, мъхов ахат и топче златен обсидиан

  Цена: 24лв.

  Още преди 5000 г. китайците са ценели нефрита като императорски камък. Наричали го камъка на небето и го свързвали с петте главни човешки добродетели - състрадание, скромност, смелост, справедливост и мъдрост.

 • 465. Снежинков обсидиан и вишнев кварц

  Ръчно изработена гривна от: Снежинков обсидиан и вишнев кварц

  Цена: 23лв.

  В ранната човешка история обсидианът е бил използван за направата на ножове, огледала и предмети за украса. Обсидианът е известен още като вулканично стъкло, това е природно стъкло, образувано в резултат от вулканична дейност. Няма цепливост.Това е вулканична маса, изстинала толкова бързо при излагане на въздух, че не се е оформила във вид на кристали. Обикновено цветът му е черен, но се среща също в кафяво и сиво.

  Гривната не е в наличност

 • 442. Плочка бразилски шерл /черен турмалин/, матов ахат и обсидиан UNISEX

  Ръчно изработена гривна от: Плочка бразилски шерл /черен турмалин/, матов ахат и обсидиан UNISEX

  Гривната не е в наличност

  25лв.

 • 437. Сардоникс /цилиндър/, тюркоаз (8мм) и китайски обсидиан (6мм), за мъже!

  Гривна от скъпоценни камъни: Динен турмалин, турмалинов кварц и седеф (8мм)

  Гривната не е в наличност

  Цена: 16 лв.

  Сардониксите, т.е., „камъни от Сарда”, са били известни в Европа от стари времена. Тези камъни са се считали за символи на жизнената сила и щастието в брака. Вярвали са, че камеи от сардоникс предпазват своите притежатели от болести, измени, коварството на неприятели. В старинен лечебник за сардоникса е било казано: ”който го разтвори във вода, изпие тази вода, у този ще спадне тумора на стомаха и ще получи той облекчение”. В Индия, сардониксите са били символи на късмет и успехи. В христианската еврейска култура, сардоникса е бил посветен на апостол Филип.

 • 432. Златен обсидиан, турмалинов кварц и ахат

  Гривна от скъпоценни камъни: Златен обсидиан, турмалинов кварц и ахат

  НЯМА НАЛИЧНОСТ

 • 404. Обсидиан, ахат и оникс

  Гривна от скъпоценни камъни: Обсидиан, ахат и оникс

  Гривната не е в наличност

  Цена: 20лв.

 • 345. Обсидиан и две топченца родонит (8мм)

  Гривна от скъпоценни камъни: Обсидиан и две топченца родонит (8мм)

  Гривната не е в наличност.

  Цена: 15лв.

  От най-древни времена, още през палеолита, обсидианът бил използван за направа на наконечници за стрели, на ножове, по-късно от него били изработвани магически гадателски огледала и предмети за украса. Древните мексикански цивилизации го наричали Божествен камък и от него изработвали изображения на своите богове. Древните полинезийци вярвали, че обсидианът пази душите на умрелите в Долния свят, после ги връща обратно на Земята с вулканска лава за да се преродят.

 • 346. SCORPIO MAN Два силно намагнитизирани хематита, много тъмен карнеол, черен ахат и два обсидиана

  Гривна от скъпоценни камъни: SCORPIO MAN Два силно намагнитизирани хематита, много тъмен карнеол, черен ахат и два обсидиана

  Цена: 25лв.

  Хематит – Дава увереност. Стимулира самоуважение, подсилва волята. Лекува всяка форма на прекаляване. Помага за оправяне на грешките и за приемането им за полезен опит, а не като бедствия. Стимулира концентрацията и фокуса. Подобрява паметта и оригиналните мисли.

 • 326. Обсидиан, нефрит и пренит

  Гривна от скъпоценни камъни Обсидиан, нефрит и пренит

   Името на нефрита идва от гръцката дума нефрос-бъбрек, защото е смятан за камък-пазител и лечител на бъбреците. В Древен Китай е приеман за свещен камък, символизиращ петте добродетели: милосърдие, скромност, справедливост, мъдрост и храброст. От него изработвали гривни и амулети, които носели за физическа сила, за изцеление от всички болести, за дълголетие и безсмъртие.

 • 309. Мъжка гривна с хематит, обсидиан и черен ахат

  Гривна от скъпоценни камъни Мъжка гривна с хематит, обсидиан и черен ахат

  Цена: 27 лв.

   Енергията на обсидиана е тясно свързана с огнената стихия, поради което се смята за камък-закрилник, способен да предпазва от нападения, от негативно магическо въздействие, от измяна на близък човек, от излишна агресивност. Той изкарва на повърхността подтиснатите тъмни области на подсъзнанието, които трябва да промените за да продължите напред. В Индия го почитат като камъкът „чистач”, който изчиства всички ниски вибрации в организма и освобождава физическото тяло от всякаква негативна енергия.