цоизит

Цоизит

Цоизитът

е получил своето наименование в чест на барон Цойз.За пръв път, минералът е бил намерен през 1905 г. в австрийските Алпи.

От химична гледна точка, това е силикат със сложен състав, включващ алуминий и калций. Йони на тривалентното желязо, понякога заместващи йоните на алуминия, предават на минерала фъстъчно-зеления цвят.

Специалистите вярват, че цоизитът може да бъде прекрасно средство за профилактика на болестите на сърцето и сърдечно–съдовата система. Минералът способства за нормализиране на артериалното налягане, премахва главоболието и мигрената. Помага за облекчаване състоянието на болния при простудни заболявания. Успява да балансира организма и премахва нервното напрежение при смяна на сезоните и промяна на климата. Помага и при нарушена обмяна на веществата.

 

 • 725. Сребърна гривна с диопсид и цоизит-танзанит ПРОДАДЕНА

  Сребърна гривна с диопсид и цоизит-танзанит

  Сребърна гривна с диопсид и цоизит-танзанит


   

   

 • 703.Флуорит (10 и 8мм, висок клас) и цоизит чипс

  Флуорит (10 и 8мм, висок клас) и цоизит чипс

  Флуорит (10 и 8мм, висок клас) и цоизит чипс

  Гривната не е в наличност.

   

  Цена: 33лв

   УНИКАТ / за китка с обиколка 15-15.5см /
  за ценители!

   

 • 597. Танзанит (6мм) и флуорит (10 и 6мм) ПРОДАДЕНА

  Танзанит (6мм) и флуорит (10 и 6мм)

  Танзанит (6мм) и флуорит (10 и 6мм)

  Цена: 51лв.

  Танзанитът е цоизитс лавандулов цвят и е бил открит през 1967 г. в подножието на връх Килиманджаро, в Танзания, Африка, откъдето идва името му. Цветът се дължи на наличието на Ванадий. Бил е открит от заместник-председателя на Тифани, която първоначално държала изключителните права върху този камък.

   

 • 425. Хелиотроп (Bloodstone) и топче цоизит

  Гривна от скъпоценни камъни: Хелиотроп (Bloodstone) и топче цоизит

  Гривната не в наличност.

  Цена: 24лв.

  За пръв път, минералът е бил намерен през 1905 г. в австрийските Алпи. Планинският хребет, където е намерена находката е известен като Зау-Алпи. Затова и новата порода е получила названието си заалпит (саалфит). От химична гледна точка, това е силикат със сложен състав, включващ алуминий и калций. Иони на тривалентното желязо, понякога заместващи ионите на алуминия, предават на минерала фъстъчно-зеления цвят.

 • 356. Багрен жадеит (15мм), цоизит с рубин и аметист

  Гривна от скъпоценни камъни:Багрен жадеит (15мм), цоизит с рубин и аметист

  Гривната не е в наличност

  Цена: 20лв.

  Рубинът символизира Слънцето, Юпитер и Марс. Най-важната характеристика на този камък е неговата геометрия, която му позволява не само да привлича и натрупва съответните вибрации, но и да ги преобразува. Това е вероятно най-активният кристал, по действието си той може да се съизмерва със златото, а по някои характеристики дори го превъзхожда. Рубинът се възприема чудесно от човешкото тяло, той е един телесен камък. Освен това е и един от малкото, които имат аромата на тяло. 

 • 338. Динен турмалин (12мм), ягодов кварц (10мм) и цоизит (8мм)

  Гривна "Мирослава Ателие" от: Динен турмалин (12мм), ягодов кварц (10мм) и цоизит (8мм)

  Гривната не е в наличност.

  Цена: 23 лв.